XRP är en „hög med skit“ – Bitstamp ber om ursäkt för Messari-rapporten

XRP är en „hög med skit“ – Bitstamp ber om ursäkt för Messari-rapporten

Kryptoutbytet publicerade en offentlig ursäkt för att distribuera en stötande rapport från Messari.

Det stora kryptobörsen Bitstamp har ber om ursäkt för att ha publicerat en lurid rapport från kryptomarknadsinstitutet Messari som är „oförenlig med börsens åsikter och värderingar“.

I en motsvarande serie tweets den 9 december bad Bitstamp om ursäkt Bitcoin Up till kryptosamhället för att ha distribuerat de „branta teserna för kryptomarknaden år 2021“ av Messaris VD Ryan Selkis på sin webbplats utan den fullständiga rapporten i förväg. att ha kontrollerat.

I rapporten beskriver grundaren och verkställande direktören för Messari kryptovalutorna XRP, Stellar Lumens (XLM), Litecoin (LTC) och de olika spin-offs från Bitcoin (BTC) som „skithögar“, varigenom han också förklarar XRP och Stellar som „giftigt avfall“. I förhållande till det senare skriver han:

„Dessa giftiga tillgångar blåses upp artificiellt av tillsynsmyndigheternas anslag, men de strider mot allt som ursprungligen fascinerade mig om kryptovalutor.“

Bitstamp har nu tagit bort den ursprungliga tweet där den distribuerade rapporten. Anledningen till detta beslut och följande ursäkt är att „språk och innehåll“ i rapporten inte skulle återspegla synpunkterna och värdena för kryptoutbytet. Dessutom anser hon att brevet är respektlöst mot „vissa delar av kryptosamhället“.

2/3 Vi gjorde inte en noggrann genomgång av rapporten över 130 sidor innan den publicerades. Det här är på oss, vi borde ha gjort bättre.
– Bitstamp (@Bitstamp) 9 december 2020

Messaris VD svarade på kryptobörsens ursäkt att han bara ville ge sin text en humoristisk ton för att underhålla läsarna av rapporten på 134 sidor. Han upprepade dock sin kritik av XRP genom att kalla den tredje största kryptovalutan „ormolja“. Han tillade att det var osannolikt att hans sinne någonsin skulle förändras.

Under tiden välkomnade XRP-samhället Bitstamps ursäkt som ett „snabbt och smart svar“. Det är dock inte helt klart om kryptobörsen ber om ursäkt för den hårda kritiken mot XRP och andra kryptoprojekt eller för den vanliga stavningen av texten, eftersom Messari-koncernchefen använde svordomar flera gånger för att klargöra sin ståndpunkt.

„Det kan vara så att Bitstamp hade förväntat sig en något mer professionell analysrapport än tonen i de“ branta teserna „som vi alltid skickar in i slutet av året“, som Selkis misstänker. Och vidare: „Så jag tycker inte att det är dåligt att du gjorde fel.“

I sin „Steep Theses for 2020“ hade Selkis redan avslöjat förra året att han hatar XRP, men vid den tiden sparade han kryptoprojektet från årets förolämpningar. Snarare medgav han till och med att XRP har „imponerande och överraskande uthållighet“.

Men Messari VD får också stöd. Samson Mow, Blockstreams huvudstrateg, hoppar in i brottet för honom genom att säga att Selkis ”inte gjorde något fel”.

Mow är känd som en stor bitcoinförespråkare som avvisar andra „shitcoins“

De flesta kryptoanvändare är dock för att Selkis texter inte publiceras på Bitstamps webbplats i framtiden.

„Det är imponerande att du lyssnar på dina kunders åsikter i sådana fall“, som Twitter-användaren Shane Schofield skriver. Han tillägger: „Som sponsor för Messari kan du kanske påminna dem om att alla borde ifrågasätta deras fördomar.“

Det här är inte första gången XRP-communityn skjuter våldsamt på Messari VD. Detta var redan i hårkorset i januari förra året efter att ha kritiserat XRP i en analys.