Bitcoin prijs raakt weer $12K - 3 redenen waarom handelaren op de middellange termijn bullish zijn

  • 2. September 2020 at 20:13

De Bitcoin-prijs raakte weer $12.000, wat ertoe leidt dat handelaren bullish worden als BTC probeert het belangrijkste level te ondersteunen.

De prijs van Bitcoin (BTC) heeft opnieuw $12.000 geraakt, en handelaren worden steeds optimistischer dat de digitale asset dit keer het belangrijkste niveau zal houden.

Tot nu toe heeft BTC in 2020 het $12.000 niveau vier keer overtroffen (allemaal sinds 2 augustus), maar het omdraaien van het cruciale weerstandsniveau om te ondersteunen is een enorme uitdaging geweest.

Drie factoren leiden ertoe dat handelaren op korte tot middellange termijn meer bullish worden op Bitcoin: De potentiële katalysatoren zijn de dalende Amerikaanse dollar, de kracht van de $10.000 steun en de sterke opleving van Ether (ETH).

Een samenloop van factoren ondersteunt de opleving van Bitcoin

Volgens cryptocurrency handelaar Scott Melker laat de Amerikaanse dollar een vertragend momentum zien, en dit blijkt uit het feit dat de dollar uit een 10 jaar lang kanaal is verdwenen en een duidelijke afwijzing heeft laten zien. Melker zei:

„Dollar ziet er dood uit, zoals ik al maandenlang zeg. Er was vorige week een rare euforie dat het stuiterde. Nu is de afbraak van een decennium lang kanaal duidelijk. Het zou moeten stuiteren om opnieuw te testen op een bepaald punt, maar er is niets bullish. Goed voor BTC.

Veel analisten interpreteren een dalende dollar als positief voor Bitcoin System omdat alternatieve winkels met waarde door de dollar worden geprijsd. In de afgelopen maanden is de dollar aanzienlijk gedaald ten opzichte van andere reservemunten. Toevallig hebben goud en Bitcoin sinds april steile rally’s geboekt.

Het sterke steunniveau van $10.000 van de Bitcoin verhoogt de kans op een grotere rally, en het is belangrijk op te merken dat dit de langste periode is waarin de Bitcoin meer dan $10.000 is geweest sinds de all-time high rally in 2017.

Eric Thies, een technisch analist op het gebied van cryptografie, liet doorschemeren dat Bitcoin misschien nooit meer onder de $10.000 zal zakken. Hij zei:

„We zullen misschien nooit meer #bitcoin onder $10.000 dollar zien. Ook de letters zullen naar de maan gaan. Kreeg je het meeste wat je kon, terwijl je… Of liet je de negativiteit + het scepticisme van de crypto dragende markt je tegenhouden van een ongelofelijke investering?“

Gebaseerd op de recente prijstrend van Bitcoin verwachten analisten bij Cryptowatch dat BTC tegen november meerdere nieuwe hoogtepunten van alle tijden zal bereiken. De onderzoekers zeiden:

„Bitcoin volgt goed tegen PlanB’s Stock to Flow (S2F) model. Uitgaande van 10% verloren munten, omvatten de prognoses van BTC tegen medio november nieuwe hoogtepunten van alle tijden en tegen het einde van het jaar ~27K“.

Een alternatief scenario

Een ander scenario voor Bitcoin op de korte termijn is een periode van zijdelingse consolidatie zoals in voorgaande jaren.

BTC blijft doorgaans gedurende de hele periode van september tot begin november stagneren en doet dit sinds 2016. Op basis van dat historische patroon is het mogelijk dat BTC tussen $10.000 en $14.000 ligt.

Cathy Wood, CEO van Ark Invest, zei eerder al:

„We zouden in een nieuw handelscircuit kunnen blijven, net op een iets hoger niveau dan de recente 6 tot 10. Misschien zitten we in het $10.000 tot $13.000 bereik. Desalniettemin, een doorbraak.“

Een consolidatiefase boven de $10.000 zou ideaal zijn voor Bitcoin, omdat het de basis voor de volgende rally zou versterken.

Een nog bemoedigender resultaat zou betekenen dat BTC de $12.000-$12.400 range zou omdraaien om vervolgens boven de $12.000 te consolideren, omdat dit de digitale asset zou voorbereiden op een sterke beweging naar $13.000 tot $14.000.